svatební obleky

Pánské svatební obleky – nesnažte se je sladit s dortem ani s kyticí

Svatba je pro většinu lidí významnou životní událostí. Sejde se na ní celá rodina i širý okruh přátel. Ženich a nevěsta ji plánují několik měsíců dopředu. Ačkoliv by se mělo jednat o oslavu lásky, často se z plánování svatby stává příležitost k hádkám. Každý touží vyjevit svůj názor, a přitom záleží pouze na názoru dvou lidí. Ženicha a nevěsty. Klíčovou otázkou je i výběr šatů – svatebních šatů pro nevěstu a obleku pro ženicha.

Jak vybírat pánské svatební obleky a jak si nechat dobře poradit?

Zatímco nevěsta sní o šatech celý život a do své představy si moc mluvit nenechá, ženich se velmi snadno dostane „do úzkých“. Pánské svatební obleky nejsou v žádném případě snadné na výběr. Ženich musí vybrat správný materiál, barvu a střih. S tím mu ideálně poradí profesionální stylista nebo stylistka přímo v salónu. Co když do výběru začne mluvit matka, tchýně, svědek i babička?

Proč by ženich neměl ladit s ubrusem ani s dortem? Protože není zákusek…

Jedním z největších faux-pas, se kterým se setkávají stylisté v módních salónech, je snaha ženicha sladit s všemožnými prvky svatebního obřadu. Někdo zastává názor, že by barva obleku měla ladit s ubrusem na slavnostní tabuli, někdo navrhuje ladění s výraznou kyticí, kterou ponese nevěsta, jiný si zas všiml, že na dortu dominuje určitá barevnost, kterou by nebylo špatné zvýraznit motýlkem ženicha… Je třeba si uvědomit, že ženich není ani kremrole, ani kroužek na ubrousky. Nemusí ladit s tabulí, zákuskem ani s jakoukoliv jinou věcí na svatbě, ať se vám zdá jakkoliv důležitá. 

Ženich by měl ladit primárně s nevěstou. S jejími šaty. Případně s celkovým laděním svatby. Pokud se bude jednat o rustikální svatbu ve stodole, je vhodné tomu oblek přizpůsobit a nevolit takový, který by si ženich bral na vysoce formální svatbu v kostele.

Jak vybírají svatební oblek stylisté?

Stylisté pomáhají ženichovi vybrat vhodnou barvu obleku především s ohledem na to, jak sám ženich vypadá – jakou má barvu očí, vlasů, pleti. Kupříkladu oblíbené světlé obleky v odstínech champagne, bílé či smetanové sluší pouze snědým „jižanským“ typům nebo mužům s velmi tmavými vlasy. Blondýni s pletí bílou jako sníh se v bílém obleku dočista ztratí. A to není právě to, čeho bychom chtěli docílit, když by ženich a nevěsta měli být ústředními postavami celého dne.Tápete ve výběru obleku pro ženicha? Neváhejte a oslovte profesionály. Stylisté v salónu s pánskou módou GIORGIO FASHION v Plzni mají několikaleté zkušenosti se svatební pánskou módou a dokonce vám na přání ušijí i oblek na míru!

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Máte zájem o umístění článku?


Nejnovější příspěvky
Rubriky