zaměstnanec výškyzavás.cz při opravě střech a výměně skleněného panelu

3 důvody: Proč se pustit do rekonstrukce a opravy střech

Jaro už klepe na dveře, a tak se blíží čas znovuzrození. Přichází nejen první sluníčko a nové energie. Opět po roce je tu čas na sázení a setí. Práce na zahradě bude za chvíli v plném proudu. Nejen ta je ovšem aktuální. Na pořad dne se s čerstvou chutí do života dostávají také opomíjené opravy domu. Pokud jste přes zimu pozorovali nějaké nedostatky, teď přišel jejich čas. Víte, jak to je. Střecha dělá dům. A i když je to místo, které máme z dosahu, musíme se o ní pravidelně starat. Aby nám jednoho krásného dne nespadla na hlavu. 

  1. Výměna či oprava střešní krytiny

Vždycky jde hlavně o to, která krytina je použita. Druhů je hodně. Důležité je zkontrolovat celou střechu. Pokud máte tašky, pár si jich zvládnete vyměnit sami. Pokud se dá střecha zalepit nebo stačí dodělat asfaltový nátěr, nejspíš jej zvládnete sami. Ve chvíli, kdy je ovšem střecha více než z 10 % poškozená, je potřeba se pustit do větší rekonstrukce. 

  1. Výměna či oprava okapů 

Po skončení zimy je potřeba zkontrolovat okapy. Pokud jste to neudělali před zimou, je nutné dodatečně odstranit usazené listí a nečistoty. Dále je nutno zkontrolovat napojení okapů na žlaby, na střešní krytinu a zdivo. Pokud byste našli jakékoliv nedoléhající spoje, je potřeba je zatím alespoň provizorně zahladit montážní páskou. 

  1. Oprava komína 

Když pozorujete závady zevnitř domu – tedy pokud si všimnete, že se komín rozpadá, nebo při čištění sazí vytáhnete z komína drolící se písek, vždy je třeba okamžitě volat kominíka. Dokud komín nezkontroluje, nezakládejte oheň. Mohl by vzniknout požár. Čištění komína zvenku možná zvládnete sami, ale dbejte prosím na svou bezpečnost.

Bojíte se výšek?

Střecha je štítem, který chrání celý dům před nepřízní počasí. Proto je důležité ji vždy udržovat funkční bez zbytečných děr nebo závad. Na opravy střech byste si raději měli pozvat odborníky. Mají vlastní vybavení, lešení a zkušenosti s prací ve výškách. Pokud hledáte firmu, se kterou jsou obecně dobré zkušenosti, můžeme vám doporučit firmu Vyskyzavas.cz. Sídlí v Plzni na Domažlické třídě. Tak co, pustíte se do jarních oprav i vy?

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Máte zájem o umístění článku?


Nejnovější příspěvky
Rubriky